Ekologia

Wierzymy, że wielkie zmiany zaczynają się od małych kroków. Nawet w mikroskali naszej restauracji jesteśmy w stanie wpływać na stan planety. Menu drukujemy na papierze pochodzącym z recyklingu, rurki do napojów czy opakowanie jednorazowe na żywność także pochodzą z biodegradowalnych materiałów.

Jednym z największych odpadów generowanych przez restauracje jest szkło, dlatego by ograniczyć jego odpad zdecydowaliśmy się na instalację specjalnej stacji sommelierskiej. Wino na kieliszki pochodzi z KEG-ów i dzięki tej technologii nie tylko ograniczamy odpad butelek i korków, ale jednocześnie zachowujemy świeżość wina na dłużej. Stworzyliśmy plan bardzo starannego segregowania odpadów na wszystkich stanowiskach, stosujemy biodegradowalną chemię gospodarczą. Zamiast ton odpadów gastronomicznych produkujemy doskonały nawóz. Wszystkie resztki poddajemy kompostowaniu w specjalnie do tego przeznaczonej linii technologicznej.

Wydarzenia specjalne

Kolacja z sommelierem, gotowanie na cztery ręce z wyjątkowym gościem? Na naszym profilu facebookowym zamieszczamy regularne informacje o każdym z nich.

Jeżeli chcesz zorganizować ważne dla Ciebie wydarzenie albo zaprosić nas do współpracy, prosimy o kontakt telefoniczny: +48 601 990 251 lub mailowy: cztery@poryroku.com.pl.